Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ψητή Πέστροφα Στο Μαντέμι Με Βούτυρο & Λεμόνι

Ψητή Πέστροφα Στο Μαντέμι Με Βούτυρο & Λεμόνι

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 1 φιλέτο πέστροφας, κομμένο στη μέση
  • ½ κούπα αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκια του γλυκού ωιφάδες κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
  • Φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  2. Σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα, ρίξτε τα φιλέτα με το αλεύρι.
  3. Προθερμάνετε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι Με Δυο Λαβές σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αφαιρέστε τα φιλέτα από το αλεύρι και ανακινήστε το περίσσευμα.
  5. Τοποθετήστε τα φιλέτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, για 2-4 λεπτά ανά πλευρά.
  6. Αφαιρέστε τα φιλέτα και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο.
  7. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  8. Ζεστάνετε μέχρι το βούτυρο να σταματήσει να αφρίζει.
  9. Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  10. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
  11. Ρίξτε την σάλτσα βουτύρου πάνω από την πέστροφα & γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση