Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κολοκυθόπιτα Με Σαντιγί & Μπαχαρικά

Κολοκυθόπιτα Με Σαντιγί & Μπαχαρικά

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

Κρούστα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (+ λίγο παραπάνω για το άνοιγμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 230 γρ. ανάλατο βούτυρο, κρύο
  • ½-¾ κούπας παγωμένο νερό
Γέμιση
  • 425 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σαντιγί
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος για σαντιγί, από το ψυγείο
  • ¼ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κρούστα
  1. Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
  2. Κόψτε το βούτυρο σε κύβους του 1 εκ. και προσθέστε το στο αλεύρι. Δουλέψτε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού μέχρι να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια. (Αυτό το μείγμα δεν πρέπει να είναι ομοιογενές.)
  3. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και προσθέστε την κούπα με το παγωμένο νερό. Διπλώστε απαλά το αλεύρι και το βούτυρο. Προσθέστε περισσότερο όσο χρειάζεται, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
  4. Γυρίστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε το σε δύο ίσα κομμάτια, πλάστε τη ζύμη σε δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.*
Γέμιση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης καλά μέχρι να ενωθούν.
  3. Ρίξτε τα υλικά σε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι Με Δυο Λαβές, λαδωμένο στο οποίο έχετε στρώσει την κρούστα καλά, τόσο στον πάτο όπσο και στα πλαϊνά. Ψήστε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς C και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς Κελσίου. Συνεχίστε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο.
  4. Αφήστε την πίτα να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα πριν την κόψετε.
Σαντιγί
  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ με τα εξαρτήματα σύρματος, χτυπήστε τα υλικά σε μέτρια έως μεσαία υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέστε μια κουταλιά σαντιγί στις πίτες ή τις φέτες πίτας.**
  2. Χρησιμοποιήστε επιπλέον κανέλα για να πασπαλίσετε από πάνω για γαρνίρισμα, αν θέλετε.
Pro Tip: Βάλτε το μπολ ανάμειξης και τα εξαρτήματα (του μίξερ) στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά για να παγώσουν. Όταν χτυπάτε την κρέμα, θέλετε τα πάντα κρύα, ώστε το λίπος στην κρέμα να μην λιώσει. Όσο πιο κρύα είναι τα σκεύη, τόσο πιο αφράτη θα είναι η σαντιγί. Notes:
  • *Κρατήστε έναν δίσκο για ένα άλλο κις ή μια νόστιμη πίτα. Η ζύμη θα διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και στην κατάψυξη για 3 μήνες.
  • **Η σαντιγί μπορεί να γίνει 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα, απλώς φροντίστε να τη διατηρήσετε σκεπασμένη και κρύα.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση