Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα
Χρησιμοποιείτε ήδη μαντεμένια σκεύη; Τότε θα είστε επαγγελματίας στη φροντίδα του Seasoned Carbon Steel. Τα βήματα είναι τα ίδια: Πλύνετε, στεγνώστε με το χέρι και τρίψτε με λάδι. Εξερευνήστε αυτό το ελαφρύτερο σκεύος παρακάτω.

Γρήγορα Tips για μαγείρεμα με σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα
1. Χρησιμοποιήστε σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα σε οποιαδήποτε εστία, φούρνο, σχάρα ή φωτιά.
Τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα χρησιμοποιούνται στο σπίτι σε οποιαδήποτε εστία μαγειρέματος – επαγωγική, κεραμική, ηλεκτρική και φυσικού αερίου – καθώς και στο φούρνο, στη σχάρα ή πάνω σε φωτιά.
2. Πάντα ζεσταίνετε και ψύχετε το τηγάνι σας σταδιακά.
Το να αφήσετε το τηγάνι σας να προθερμανθεί αργά βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, αποφεύγει τα καυτά σημεία στην επιφάνεια του μαγειρέματος και αποτρέπει τη στρέβλωση. Ψύξτε αργά το τηγάνι σας από ανθρακούχο χάλυβα μετά το μαγείρεμα, αποφεύγοντας επίσης τη στρέβλωση.
3. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά, ξύλινα ή σκεύη σιλικόνης για υψηλή θερμοκρασία.
Η επιφάνεια μαγειρέματος μπορεί να ζεσταθεί πολύ. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρικά σκεύη σχεδιασμένα να αντέχουν στη θερμότητα, όπως ξύλο, μέταλλο και σιλικόνη. Ότι σκεύος χρησιμοποιείτε, φροντίστε να μην ξύσετε ή να τρίψετε πολύ σκληρά γιατί μπορεί να αφαιρέσετε το seasoning.
4. Χρησιμοποιήστε μια λαβή ή γάντι φούρνου.
Οι λαβές στα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα ζεσταίνονται. Πάντα να χρησιμοποιείτε λαβές σιλικόνης ή γάντι φούρνου κατά το μαγείρεμα.
5. Προστατέψτε τους πάγκους με βάσεις που αντέχουν στην θερμότητα.
Χρησιμοποιήστε μια βάση που αντέχει στην θερμότητα για να προστατέψετε το τραπέζι ή την κουζίνα σας από ζεστά μαγειρικά σκεύη.
Πώς να καθαρίσετε τα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα

Βήμα 1: Πλύντε
Πλύνετε στο χέρι τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα με ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε μια ξύστρα, ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι που δεν χαράσσει. Για κολλημένα τρόφιμα, σιγοβράστε λίγο νερό για 3-5 λεπτά και μετά χρησιμοποιήστε τη ξύστρα αφού κρυώσει το τηγάνι.

Βήμα 2: Στεγνώστε
Στεγνώστε αμέσως και πλήρως με ένα πανί χωρίς χνούδι ή χαρτοπετσέτα.

Βήμα 3: Λάδι
Τρίψτε ένα πολύ ελαφρύ στρώμα μαγειρικού λαδιού ή σπρέι seasoning στην επιφάνεια του τηγανιού. Τρίψτε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να διανεμηθεί ομοιόμορφα.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Seasoned Carbon Steel και του Seasoned Cast Iron;
Ενώ τα μαγειρικά σκεύη Lodge cast iron χυτεύονται σε καλούπια άμμου, τα προϊόντα Lodge Seasoned Carbon Steel σχηματίζονται με περιστροφή και σφράγιση ανθρακούχο χάλυβα, επιτρέποντάς τους να είναι ελαφρύτερα και πιο λεπτά από το χυτοσίδηρο. Αυτό επιτρέπει στο seasoned steel να θερμαίνεται και να κρυώνει γρηγορότερα. Το ατσάλινο σκεύος έχει επίσης καρφωμένες λαβές, ενώ τα σκεύη από χυτοσίδηρο έχουν συνήθως ενσωματωμένες λαβές. Τόσο στα προϊόντα από χάλυβα όσο και από χυτοσίδηρο γίνεται seasoning στο χυτήριο μας με το ίδιο 100% φυσικό φυτικό λάδι και όπως πάντα και τα δύο κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.
