Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τα επισμαλτωμένα σκεύη Enameled Cast Iron

Πώς να διατηρήσετε το σμάλτο στο μαντεμένιο σας σκεύος καθαρό.

Γρήγορες συμβουλές για μαγείρεμα σε επισμαλτομένο μαντεμένιο σκεύος.

1. Χρησιμοποιήστε τα επισμαλτωμένα σκεύη σε οποιαδήποτε εστία ή φούρνο. Τα μαγειρικά σκεύη από εμαγιέ μαντέμι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εστίες κουζίνας και στο φούρνο είναι ασφαλές έως τους 260°C.

2. Ανασηκώστε πάντα το σκεύος. Για να αποφύγετε το ξύσιμο των κεραμικών ή γυάλινων εστιών σας, μην σύρετε ποτέ το επισμαλτομένο σκεύος, πάντα ανυψώστε το.

3. Χρησιμοποιήστε λάδι ή σπρέι μαγειρέματος. Για καλύτερη εμπειρία μαγειρέματος και ευκολότερο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε λάδι ή σπρέι μαγειρέματος.

4. Χρησιμοποιήστε τα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε νερό ή λάδι κατά τη θέρμανση του σκεύους.

Πώς να καθαρίσετε το εμαγιέ μαντεμένιο σας σκεύος.

1. Αφήστε το σκεύος να κρυώσει.

2. Αν και το εμαγιέ μαντεμένιο σας σκεύος είναι ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων, συνιστάται το πλύσιμο τους με τα χέρια, με ζεστό σαπουνόνερο και μια νάιλον βούρτσα για να διατηρηθεί η αρχική εμφάνιση του σκεύους. Οι χυμοί εσπεριδοειδών (όξυνα) και τα καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίου πιάτων) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθώς μπορούν να ξεθωριάσουν την εξωτερική στιλπνότητα. Δεν είναι επιβλαβές και δεν επηρεάζει την απόδοση του μαγειρέματος, ωστόσο, η χρήση αυτών των προϊόντων δεν καλύπτεται από την εγγύησή μας.

3. Αν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε σφουγγάρι νάιλον ή ξύστρες για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων, μεταλλικά σφουγγάρια ή σκεύη θα γρατσουνίσουν ή θα τραυματίσουν την πορσελάνη.

4. Πάντα να στεγνώνετε καλά τα μαγειρικά σκεύη και αντικαταστήστε τα προστατευτικά δοχείων ανάμεσα στο χείλος και το καπάκι πριν τα αποθηκεύσετε σε δροσερό, στεγνό μέρος. Μην στοιβάζετε μαγειρικά σκεύη.

Την προσοχή σας: μια μικρή ποσότητα χρώσης αναμένεται στα επισμαλτομένα σκεύη μαγειρικής και δεν επηρεάζει την απόδοση τους.

Συχνές ερωτήσεις για τα Enameled Cast Iron

Τί είναι τα επισμαλτομένα μαντεμένια σκεύη Enameled Cast Iron;

Open tab

Το Lodge Enameled Cast Iron είναι μαντέμι με λεία επιφάνεια από πορσελάνη που συνδέεται με το σίδερο. Το σμάλτο είναι ανθεκτικό σε όξινα και αλκαλικά τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα, μαγείρεμα και ψύξη.

Γιατί λεκιάζει το επισμαλτομένο σκεύος μου;

Open tab

Οι λεκέδες πρέπει να αναμένονται όταν χρησιμοποιείτε σμάλτο μαγειρικά σκεύη και δεν επηρεάζουν την απόδοση.

Για να αφαιρέσετε ελαφρούς λεκέδες:

  • Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη σας.
  • Τρίψτε με ένα βρεγμένο πανί και το Lodge Enamel Cleaner ή άλλο κεραμικό καθαριστικό σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι.

Για επίμονες λεκέδες:

  • Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε ελαφρούς λεκέδες.
  • Μουλιάστε το εσωτερικό του μαγειρικού σκεύους για 2-3 ώρες με ένα μείγμα από 3 κουταλιές της σούπας λευκαντικό ανά κουτάλι νερό.
  • Για να αφαιρέσετε τα επίμονα, ψημένα τρόφιμα, βράστε 2 φλιτζάνια νερό και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Βράζουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ξύστρα για να χαλαρώσετε το φαγητό.

Το χείλος σκουριάζει στα επισμαλτωμένα σκεύη μου. Τι να κάνω;

Open tab

Εάν αναπτυχθεί σκουριά γύρω από το χείλος, ενδέχεται το σκεύος να βρίσκεται σε υγρή περιοχή. Το να αφήσετε τα τηγάνια σε μια σανίδα αποστράγγισης να στεγνώσουν ή να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να προκαλέσει σκουριά. Η σκουριά μπορεί επίσης να σχηματιστεί εάν το χείλος του σκεύους δεν στεγνώσει αρκετά μετά το πλύσιμο.

Σε περίπτωση σκουριάς, σας συνιστούμε να καθαρίζετε με ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων και να στεγνώνετε καλά. Συνιστούμε να τρίβετε μια μικρή ποσότητα μαγειρικού λαδιού γύρω από το χείλος για να δημιουργήσετε στεγανοποίηση και να αποτρέψετε την επανεμφάνιση σκουριάς. Συνιστούμε να τρίβετε με λάδι περιοδικά για να αποτρέψετε τη σκουριά.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα ψημένα τρόφιμα;

Open tab

Για να αφαιρέσετε τα επίμονα ψημένα τρόφιμα, βράστε 2 φλιτζάνια νερό και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Βράζουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ξύστρα για να μαλακώσετε το φαγητό.

Προσθέστε λίγο χρώμα στην κουζίνα σας.

Αποκτήστε ανθεκτικά εμαγιέ μαντεμένια σκεύη από τη μάρκα που εμπιστεύεστε για πάνω από έναν αιώνα

Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση