Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι canola
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 700-800 γρ. μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 3 κονσέβες (των 425 γρ. η μια) φασόλια Great Northern (χωρίς να τα στραγγίξετε)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο κόλιαντρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
- Ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικά)
- Τριμμένο τυρί monterey jack και θρυμματισμένα chips τορτίγιας, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι στην μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το κόλιαντρο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι cayenne και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζωμό κοτόπουλου όπως προτιμάτε.
- Σερβίρετε το Λευκό Chili Του Tennessee σε μπολ πασπαλισμένο με τυρί και θρυμματισμένα chips τορτίγιας!