Συστατικά
- 4 κούπες νερό
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- ¼ κούπα ζάχαρη
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
- 2 παγάκια
Εκτέλεση
- Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο για 30-60 λεπτά. (Προσέξτε να μην το μουλιάσετε πολλή ώρα γιατί αυτό μπορεί να κάνει το κρέας πολύ αλμυρό!)
- Προθερμάνετε ένα τετράγωνο μαντεμένιο τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στραγγίστε το κοτόπουλο, στεγνώστε και τρίψτε με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά για να το θωρακίσετε. Προσθέστε παγάκια στο τηγάνι και μετακινήστε το στο φούρνο. Ψήστε για 18-20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75 βαθμούς Κελσίου.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το κόψετε.