Συστατικά
- 2kg φρέσκες μπάμιες
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κούπα καλαμποκάλευρο (cornmeal)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (+λίγο παραπάνω για την γεύση)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (+λίγο παραπάνω για την γεύση)
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού ή σκόνη σκόρδου (όποιο προτιμάτε)
- ½ με ¾ κούπας λίπος από μπέικον ή φυτικό λάδι (τόσο όσο για να καλύψετε την επιφάνεια με ένα στρώμα πάχους 0.6εκ.)
Εκτέλεση
- Πλύνετε τις μπάμιες με άφθονο νερό και αφήστε τες να στεγνώσουν. Αφαιρέστε τα άκρα και κόψτε σε ροδέλες πάχους 0.6 έως 1.3 εκ.. Τοποθετήστε σε μεγάλο μπολ. (Εάν οι μπάμιες είναι σκληρές, πετάξτε τες.) Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τις μπάμιες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο (cornmeal), το αλάτι, το πιπέρι και εάν θέλετε την σκόνη κρεμμυδιού ή σκόρδου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να καλύψετε όλες τις μπάμιες.
- Λαδώστε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48εκ. σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο, προσθέστε μια φέτα μπάμιας στο τηγάνι για να δείτε αν "τσιτσιρίζει". Ρίξτε τις μισές μπάμιες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τες με μεταλλική σπάτουλα. (Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν σχεδόν καμμένες.) Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικές ακόμα σταγόνες λίπος από μπέικον ή φυτικό λάδι.
- Αφαιρέστε τα μπάμιες από το τηγάνι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάμιες, προσθέτοντας περισσότερες σταγόνες φυτικό λάδι ή λίπος από μπέικον.