Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Καπνιστό Κοτόπουλο Μαριναρισμένο Σε Άλμη

Καπνιστό Κοτόπουλο Μαριναρισμένο Σε Άλμη

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

270 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

240 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

Κοτόπουλο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1.800kg)
Άλμη (Brine)
  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κούπα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
Μείγμα επάλειψης
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά άλμης μέχρι να διαλυθούν σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μπολ.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και αρκετό νερο ωστε να καλυφθεί ολόκληρο.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  4. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το. Αφήστε να ξεπαγώσει αν χρειαστεί.
  5. Συνδυάστε τα συστατικά του μείγματος επάλειψης σε ένα μπολ (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έτοιμο μείγμα).
  6. Τρίψτε ολόκληρο το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με άφθονο μείγμα επάλειψης.
  7. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. και καπνίστε μεταξύ 110 και 120 βαθμών Κελσίου για 3,5-4 ώρες
  8. Το βγάζετε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Tip: Δεν έχετε καπνιστήρι; Μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε ψησταριά σε μηχάνημα αργού κάπνισματος! Το κλειδί είναι η έμμεση θερμότητα και η καύση τσιπς ξύλου. Απλά τοποθετήστε το φαγητό όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη φωτιά, προσθέστε ένα μαντεμένιο σκεύος γεμάτο με τσιπς ξύλου απευθείας στον καυστήρα ή στα κάρβουνα και κλείστε το καπάκι!
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση