Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κοτόπουλο Με Μπέικον & Σταφίδες

Κοτόπουλο Με Μπέικον & Σταφίδες

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 3 μηροί κοτόπουλου, χωρισμένοι στην κλείδωση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 115 γρ. μπέικον, χωρισμένο
  • 226 γρ. κρεμμύδια cipollini, ξεφλουδισμένα
  • ½ κούπα χρυσές σταφίδες
  • 2 κούπες νερό, χωριστά
  • ½ κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Ρύζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε λάδι στην κατσαρόλα και προθερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το σκεύος και κρατήστε το στην άκρη για αργότερα.
  3. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 8-10 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις χρυσές σταφίδες και μαγειρέψτε ελαφρώς, για ακόμα 5 λεπτά.
  4. "Σβήστε" το τηγάνι με λίγο νερό & στη συνέχεια ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού τυχόν κολλημένα κομμάτια και προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύδι και αρκετό νερό, έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει το κοτόπουλο ¾ από την κορυφή. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο φούρνο για 30 λεπτά, με κλειστό καπάκι.
  5. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήστε το στην κατσαρόλα να κρυώσει για 10 λεπτά. Λίγο πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση