Συστατικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φέτες ζαμπόν χοντροκομμένες
- 2 φέτες ελβετικό τυρί
- 1 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
- 2 ψωμάκια του sandwich, κομμένα στη μέση
- 2 φύλλα μαρούλι romaine
- 1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο (ή καπάκι για τηγάνι 26.04 εκ.)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε σταδιακά το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά. Ενώ το τηγάνι ζεσταίνεται, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα μισά στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν (και η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους να φτάσει στους 75 βαθμούς Κελσίου), για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά.
- Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μαζί και αφήστε τα στην άκρη. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
- Τοποθετήστε το ζαμπόν στο τηγάνι μαζί με τις πάνω πλευρές από τα ψωμάκια. Φρυγανίστε το ψωμί για 1 λεπτό και το ζαμπόν για 1 λεπτό ανά πλευρά. Αφαιρέστε τα ψωμάκια και το ζαμπόν από το τηγάνι.
- Συγκεντρώστε τα σάντουιτς. Απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα μαγιονέζας και μουστάρδας dijon στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού του sandwich. Προσθέστε τα μισά κομμάτια κοτόπουλο και το ψημένο ζαμπόν και από πάνω προσθέστε το κομμένο ελβετικό τυρί.
- Τοποθετήστε τα σάντουιτς ανοιχτά στο τηγάνι και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό στην επιφάνεια μαγειρέματος. Σκεπάστε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και αφήστε το τυρί να λιώσει για περίπου 1 λεπτό.
- Αφαιρέστε τα κάτω μέρη των σάντουιτς από το τηγάνι. Απλώστε δύο επιπλέον κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα μαγιονέζας και μουστάρδας dijon στο πάνω μέρος κάθε ψωμιού του sandwich. Σερβίρετε αμέσως.