Συστατικά
- 3 οβάλ κρεμμυδια (shallots), ξεφλουδισμένα και χωρισμένα
- 2 κούπες ελαιόλαδο,(+ 3 κουταλιές της σούπας, χωριστά)
- 1 μικρό καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε ροδέλες των 4 εκ.
- 3 κούπες συσκευασμένη ρόκα
- 1 κούπα φέτα, θρυμματισμένη
- ½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- ½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε 2 κρεμμύδια σταυρωτά σε λεπτούς δακτυλίους. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε 2 κούπες λάδι στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατέψτε συνεχώς τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, για 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε τα τηγανητά κρεμμύδια σε μια χαρτοπετσέτα, προσθέστε αλάτι και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
- Κόψτε τις ροδέλες καρπουζιού σε τριγωνικά κομμάτια. Σε μια προθερμασμένη blacklock μαντεμένια τετράγωνη γκριλιέρα, ψήστε σε παρτίδες μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια της σχάρας, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε το φλοιό και ψιλοκόψτε.
-
Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κρεμμύδι κατά μήκος. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ωμό κρεμμύδι, το καρπούζι στη σχάρα, τη ρόκα, τη φέτα, το βασιλικό, τη μέντα και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρετε.