Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ριζότο Με Μανιτάρια & Λευκό Κρασί

Ριζότο Με Μανιτάρια & Λευκό Κρασί

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

12-14

Συστατικά

  • 16 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια, χωριστά
  • 6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, χωριστά
  • 4 κούπες ρύζι Arborio
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 900 γρ. περίπου μανιτάρια cremini, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 4 κουταλιά της σούπας βούτυρο, χωριστά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, χωριστά
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήστε τον ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεστάνετε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο, τις 4 σκελίδες σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 6-8 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε 1 κούπα κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός στο ρύζι και το ριζότο να γίνει κρεμώδες, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
  3. Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τις δύο κουταλιές βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι με 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Ανακατέψτε τα μισά μανιτάρια στο ριζότο. Καλύψτε το ριζότο με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση