Συστατικά
- 4 φέτες ψωμί με προζύμι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- ½ κούπα μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1 πρέζα πιπέρι cayenne
- 2 φέτες ελβετικό τυρί
- 2 φέτες τυρί cheddar
- 4 φέτες ντομάτα, λεπτά κομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε μια μαντεμένια πλάκα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 5-7 λεπτά.
- Ενώ τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σοτάρονται, βουτυρώστε τη μία πλευρά κάθε κομματιού ψωμιού. Αφαιρέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια από το τηγάνι.
- Συναρμολογήστε το σάντουιτς. Τοποθετήστε μια φέτα ψωμί, βουτυρώστε την κάτω πλευρά στο τηγάνι. Τοποθετήστε ένα κομμάτι ελβετικού τυριού και το μισό από το σοταριμένο μείγμα στο ψωμί. Προσθέστε δύο φέτες ντομάτας, μία φέτα τυρί τσένταρ και μια άλλη φέτα ψωμί, η βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω. Πατήστε το σάντουιτς με σπάτουλα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το ψωμί και το τυρί λιώσει, 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
- Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά στη σχάρα. Κόψτε διαγώνια και σερβίρετε αμέσως.