Συστατικά
Κρούστα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ή σκληρό αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία ή ενεργή ξηρή μαγιά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κούπας χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Toppings
- 1/2 κούπα γιαούρτι (καλά στραγγισμένο)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (θυμάρι, σχοινόπρασο, βασιλικός, μαϊντανός)
- 1 κούπα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 230 γρ. χοντροκομμένο μπέικον, μαγειρεμένο από την μια πλευρά και κομμένο σε ροδέλες
- 3 μεγάλα ή 4 μεσαία ροδάκινα, πλυμένα, ξεφλουδίζοντας προαιρετικά
- 170 γρ. blue cheese (μπλε τυρί)
- Φρέσκο κλαράκι θυμάρι ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για Την Κρούστα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, την μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε την ζύμη και διπλώστε την πιάνοντας την άκρη, τραβώντας την προς τα πάνω και πιέζοντάς την προς τα κάτω στο κέντρο του μπολ. Δώστε στο μπολ ένα τέταρτο στροφή και επαναλάβετε, περνώντας μέχρι το μπολ δύο φορές.
- Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία αναδίπλωσης δύο φορές ακόμη με διαστήματα 2 ωρών. καλύψτε και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου (20°C ) όλη τη νύχτα.
- Για να ψησετε, χωρίστε τη ζύμη στη μέση και πιέστε απαλά το καθέ μισό σε έναν κύκλο των 30.48 εκ., σε ένα κομμάτι λαδόκολλας πασπαλισμένου με σιμιγδάλι, αφήνοντας ένα χείλος 1.3 εκ. γύρω από την άκρη ανέγγιχτο. Αλευρώστε τα χέρια σας αν η ζύμη είναι κολλώδης, αλλά μην προσθέσετε αλεύρι στη ζύμη.
- Σκεπάστε με ένα μεγάλο αναποδογυρισμένο μπολ και αφήστε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά. Ενώ η ζύμη φουσκώνει, βάλτε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή μαντεμένια βάση για pizza, στο κέντρο του φούρνου σας και προθερμάνετε στους 260°C.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με τα μυρωδικά και απλώστε το μισό μείγμα σε κάθε pizza. Απλώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από το μείγμα του τυριού. Πασπαλίστε το μπέικον από πάνω και τακτοποιήστε τις φέτες του ροδάκινου παντού. Πασπαλίστε κάθε pizza με 85 γρ. bleu cheese.
- Ψήστε για 12 λεπτά στο φούρνο ή 14 λεπτά στη σχάρα, σκεπασμένα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γίνει αφρώδες το τυρί. Αφαιρέστε από το φούρνο ή τη σχάρα και αφήστε να δέσει για 10 λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε.