Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Pizza Μαργαρίτα Στην Ψησταριά

Pizza Μαργαρίτα Στην Ψησταριά

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

50 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 285 γρ. ζύμη για pizza, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλεύρι πασπάλισμα
  • Σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
  • ⅓ κούπα σάλτσα marinara
  • 85 γρ. τριμμένο τυρί cheddar (Cabot Alpine cheddar)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας για άμεσο, υψηλής θερμοκρασίας ψήσιμο. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο καπάκι θα πρέπει να πιάσει τους 260 βαθμούς Κελσίου.
  2. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε απαλά τη ζύμη με τα δάχτυλα και τα πλαϊνά των χεριών σας, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο εξωτερικό άκρο / κρούστα. Τεντώστε τη ζύμη (ή ξεδιπλώστε με έναν πλάστη) σε κύκλους των 26 εκ., περίπου.
  3. Πασπαλίστε σιμιγδάλι ελαφρά στο κάτω μέρος ενός μαντεμένιου τηγανιού 30.48 εκ.(L10SK3). Απλώστε τη ζύμη πίτσας στο μαντεμένιο τηγάνι που έχετε προετοιμάσει. Απλώστε την σάλτσα μαρινάρα πάνω από τη ζύμη της πίτσας, αφήνοντας χώρο από την κρούστα. Πασπαλίστε με τυρί cheddar.
  4. Τοποθετήστε το τηγάνι μέσα στην ψησταριά σας και κλείστε το καπάκι. Αφήστε την pizza να ψηθεί, ανοίγοντας το καπάκι και περιστρέφοντας το τηγάνι δεξιόστροφα μέχρι να φουσκώσει η πίτσα, το κάτω μέρος να γίνει τραγανό, η κρούστα να αρχίσει να παίρνει χρώμα και το τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από την ψησταριά με την βοήθεια προστατευτικών γαντιών. Με μια σπάτουλα, μεταφέρετε την pizza πάνω σε ξύλο κοπής. Πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό. Κόψτε και σερβίρετε.
Kitchen Note: Για να φουσκώσει η ζύμη, φτίξτε μπάλες ζύμης των 300γρ.. Ζυμώστε σε μπάλες με τα δυο χέρια στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη γυρίζοντάς την. Αυτό θα σφίξει την επιφάνεια της ζύμης. Τοποθετήστε σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη που έχει επικαλυφθεί με λίγο λάδι. Αφήστε να φουσκώσει 40 με 90 λεπτά πριν περάσετε στο βήμα 2.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση