Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ζυμωτά Ρολά Με Πικάντικο Λουκάνικο & Cheddar

Ζυμωτά Ρολά Με Πικάντικο Λουκάνικο & Cheddar

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

80 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

18

Συστατικά

  • 230 γρ. αλεσμένο χοιρινό λουκάνικο (ground andouille) ή ιταλικό λουκάνικο (bulk Italian sausage)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη καυτερή πιπεριά jalapeño (απομακρύνετε τα σπόρια, αν το θέλετε λιγότερο καυτερό)
  • 7 γρ. ενεργή ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας (+ 1 κουταλάκι του γλυκού) φυτικό λάδι
  • 2 κούπες ζεστό νερό (περίπου στους 40 βαθμούς Κελσίου)
  • 6 κούπες αλεύρι για ψωμί
  • ¾ κούπες κίτρινο σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
  • 2 κούπες (230γρ.) τριμμένο τυρί cheddar

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίστε το λουκάνικο σε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί καλά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την πιπεριά jalapeño και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύονμτας συχνά, για 3 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λίπη και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την μαγιά, την ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, combine the flour, όλο το σιμιγδάλι καλαμποκιού εκτός από 2 κουταλιές της σούπας, το αλάτι, το μείγμα με τα λουκάνικα και το τυρί. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα της μαγιάς συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του μπολ και να μπορεί να σχηματίσει μια μπάλα. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο μπολ και επιστρέψτε τη ζύμη στο μπολ και γυρίστε την απαλά μέχρι να καλυφθεί γύρω γύρω με λάδι. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον (περίπου 21-24 βαθμούς Κελσίου) μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου 2 ώρες.
  4. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κυλήστε απαλά και δημιουργήστε ένα στενό καρβέλι μήκους 60 εκ. περίπου. Κόψτε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια. Με την παλάμη του χεριού σας, τυλίξτε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ρολό. Πασπαλίστε τον πάτο μιας Μαντεμένια Κατσαρόλα 6.62lt , με σιμιγδάλι καλαμποκιού. Τοποθετήστε όσα ρολά χωράνε στον πάτο της κατσαρόλας, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 2,5εκ., καλύψτε με ένα καθαρό πανί και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, φτιάξτε ένα Χ πάνω από κάθε ρολό. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 20 λεπτά περίπου. Απολαύστε τα ζεστά, μόλις βγούν από τον φούρνο.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση