Συστατικά
- 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, κατά προτίμηση 85% άπαχο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι kosher
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ μετρίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ γλυκές πιπεριές σε σχήμα καμπάνας, ψιλοκομμένες
- 115γρ. τυρί Cheddar, κομμένο σε 12 φέτες
- 4 ψωμάκια για hamburger, ελαφρώς φρυγανισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή τον φούρνο σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48εκ. στην σχάρα για να προθερμανθεί. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο καπάκι πρέπει να διαβάζει σταθερή θερμοκρασία 205-232 βαθμούς Κελσίου.
- Χωρίστε τον μοσχαρίσιο κιμά σε 4 ίσα μέρη και ζυμώστε 4 μπιφτέκια. Πασπαλίστε παντού με αλάτι και πιπέρι.
- Περιστρέψτε το λάδι στο τηγάνι. Βάλτε μια στρώση με κρεμμύδια και πιπεριές και τοποθετήστε το τηγάνι στην καυτή επιφάνεια της σχάρας, ελαφρώς προς τη μία πλευρά. Μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά στο λάδι, για περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά/li>
- Εν τω μεταξύ, όταν απομένουν περίπου 4 λεπτά για τις πιπεριές, τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα δίπλα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, περιστρέφοντας ¼ μοίρες μετά από 2 λεπτά για συνολικά 4 λεπτά στην πρώτη πλευρά.
- Βάλτε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια στη μία πλευρά του τηγανιού με μια σπάτουλα. Γυρίστε δύο μπιφτέκια στην άψητη πλευρά τους στην ελεύθερη πλευρά του τηγανιού. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή σπάτουλα για να ρίξετε τα μπιφτέκια με το μισό μείγμα πιπεριού, μοιράζοντας ομοιόμορφα. Επαναλάβετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο μπιφτέκια. Τοποθετήστε τρεις φέτες τυρί ανά μπιφτέκι. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς σας και περιμένετε μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να λιώσει το τυρί, για τουλάχιστον 4-6 λεπτά. Σερβίρετε στα ψωμάκια.