Συστατικά
Ζύμη
- Έτοιμη ζύμη για pizza (για 2 pizzas)
Sauce (αρκετή για 2 pizzas)
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά (αρκετά για 2 pizzas)
- ½ κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές
- 60 gr pepperoni σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κούπα τριμμένη mozzarella
- 250 gr φρέσκια mozzarella, σε κομμάτια
Εκτέλεση
Sauce
- Όσο φουσκώνει η ζύμη, φτιάξτε τη σάλτσα (sauce). Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων για να ανακατέψετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι.
Pizza
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 260°C.
- Δουλέψτε τη ζύμη και χωρίστε τη στη μέση. Αφήστε να φουσκώσει για 10 επιπλέον λεπτά. Δουλέψτε ξανά και απλώστε ένα από τα μισά ή κυλήστε το στη μαντεμένια βάση για pizza, αφού πρώτα την πασπαλίσετε με καλαμποκάλευρο. Ρίξτε πάνω από τη ζύμη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Απλώστε με ⅓ κούπας σάλτσα (sauce) αφήνοντας 1,3 εκ. περιμετρικά. Πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τριμμένη mozzarella. Τοποθετήστε από πάνω τις ψητές κόκκινες πιπεριές, pepperoni και φρέσκια mozzarella. Ψήστε για 12-15 λεπτά.
- Αφαιρέστε την pizza σε ένα ξύλο κοπής. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και από πάνω 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό. Επαναλάβετε για τη δεύτερη pizza.
- Η συνταγή είναι για 2 pizzas.
- Αντικαταστήστε οποιδήποτε προτεινόμενo υλικό με υλικά της επιλογής σας.