Συστατικά
- 1 kg μοσχάρι για στιφάδο, σε κομμάτια
- 6 καρότα, ψιλοκομμένα
- 3 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, κομμένα στα 4
- 5 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες στα 4
- 300 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κύβους βοδινού
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κλαράκι αποξηραμένο θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κούπες άμυλο καλαμποκιού
- 2 κονσέρβες (500-600 γρ. η καθεμιά), ντομάτες κονκασέ (με τον χυμό τους)
- 1 κούπα κόκκινο κρασί ή νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 135 βαθμούς Κελσίου . (Αν θέλετε να μειώσετε λίγο το χρόνο μαγειρέματος, αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου.)
- Τοποθετήστε τα συστατικά σε μια μαντεμένια κατσαρόλα με τη σειρά που αναφέρονται. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 4-5 ώρες, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές.