Συστατικά
- 4 πατάτες russet, μέτριες
- 1.5 Lt φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μοιρασμένος)
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (πείτε στον χασάπη ότι πρόκειται για το New York strip steak και θα καταλάβει.
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- steak sauce
Εκτέλεση
- Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με κρύο νερό.
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πάχος 0,8 εκ., και τοποθετήστε τες σε νερό.
- Στραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό.
- Στραγγίζουμε ξανά και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
- Προσθέστε φυτικό λάδι στη μαντεμένια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, προσθέστε και τις πατάτες. Τηγανίστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βγάλτε τις τηγανητές πατάτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
- Όσο ψήνονται οι πατάτες, βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο.* Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου
- Προθερμάνετε το καπάκι του μαντεμένιου σκεύους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
- Ψεκάστε το καπάκι με λάδι σε σπρέι και ψήστε τις μπριζόλες 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλετε.
- Πασπαλίστε το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό πάνω από τις μπριζόλες.
- Γαρνίρετε με χοντρό αλάτι και σερβίρετε με την αγαπημένη σας steak sauce, αν επιθυμείτε.