Συστατικά
Μπριζόλα
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα, από όποιο μέρος σας αρέσει
- χυμό από ένα lime
- αλάτι & πιπέρι για την γεύση
Nachos
- 1 σακούλα chips τορτίγιας
- 425 γρ. κονσέρβα μαύρα φασόλια, πλυμένα
- 450 γρ. κονσέρβα καλαμπόκι, πλυμένα
- 128 γρ. πράσινη πιπεριά chile, πλυμένη
- 2.5 κούπες τυρί Jack Monterey
- ½ κούπα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 lime
- αλάτι & πιπέρι για την γεύση
- Λίγη sour cream (ξινή κρέμα)
Εκτέλεση
- Αρωματίστε το εξωτερικό της μπριζόλας σας με χυμό lime, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε το μαντεμένιο σκεύος στους 200 βαθμούς Κελσίου. Προσθέστε τις μπριζόλες στο καπάκι και αφήστε τες να μαγειρευτούν, για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου (medium rare).
- Ενώ μαγειρεύονται οι μπριζόλες, στρώστε στο εσωτερικό της μαντεμένιας κατσαρόλας με τα chips τορτίγιας και στη συνέχεια, προσθέστε τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, την πράσινη πιπεριά chile και το τυρί. Επαναλάβετε 2-3 φορές.
- Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τραβήξτε τες από τη φωτιά και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Βάλτε την μαντεμένια κατσαρόλα camping με τα nachos στην φωτιά, προσθέστε το καυτό καπάκι για να καλύψετε τα nachos και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Κόψτε την μπριζόλα σε κομμάτια και προσθέστε τα nachos μαζί με τον χυμό λάιμ, το κόλιαντρο και την sour cream.