Συστατικά
Sauce
- 6 τομάτες roma tomatoes, κομμένες στα τέσσερα
- 1 καυτερή πιπεριά serrano ή jalapeno (χωρίς τους σπόρους και το εσωτερικό για πιο ήπια γεύση)
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Casserole
- 12 μικρές τορτίγιες, διαμέτρου 15 cm
- 1½ κουταλιές της σούπας λάδι canola
- 2 κούπες τυρί monterey jack, τριμμένο
- 1 κονσέρβα προβρασμένα μαύρα φασόλια
- 6 αυγά
Γαρνιτούρα
- κόλιαντρο
- 1 αβοκάντο σε φέτες
- μπούκοβο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Λαδώστε ένα Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί 33x 23cm και προθερμάνετε για 5-7 λεπτά.
- Απομακρύνετε το μαντεμένιο ταψί από τον φούρνο και προσθέστε 6 τορτίγιες σε μια στρώση στο κάτω μέρος του ταψιού. (Δεν πειράζει αν επικαλύπτονται.) Τοποθετήστε ξανά στον φούρνο για 3-5 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και ρίξτε με ένα κουτάλι τη μισή σάλτσα πάνω από τις τορτίγιες και σκεπάστε με μια στρώση τυρί. Απλώστε 1 κουτάκι φασόλια και άλλη μια στρώση τυρί. Τοποθετήστε από πάνω με τις υπόλοιπες 6 τορτίγιες και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίστε με τυρί. Ψήστε για 12-15 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και προσθέστε τα 6 αυγά. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Μοιράστε το αβοκάντο σε φέτες από πάνω (αποφεύγοντας τους κρόκους των αυγών), αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
- Πασπαλίστε με 500γρ.θρυμματισμένο λουκάνικο chorizo ή μπέικον.
- Κόψτε δύο επιπλέον τορτίγιες σε λεπτές λωρίδες. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά με ¼ κούπας λάδι canola. Τηγανίστε τις τορτίγιες μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέστε το στο επάνω μέρος του σκεύους.