Συστατικά
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια shallots, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 700gr. μανιτάρια cremini, κομμένα σε φέτες
- ¼ κούπας κρασί sherry
- ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κούπες ζωμό κοτόπουλο, σε δόσεις
- 1½ κούπας κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, σε δόσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο στη Blacklock Μαντεμένια Κατσαρόλα 5.2Lt σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία . Προσθέστε τα κρεμμύδια shallots και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια, το κρασί sherry, το θυμάρι, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 – 7 λεπτά.
- Βγάλτε τα σοταρισμένα μανιτάρια από το τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
- Λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε τα φύλλα δάφνης. Προσθέστε το αλεύρι και 1 κούπα ζωμό και χτυπήστε. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε, για ακόμα 20 λεπτά.
- Προσθέστε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα και το υπόλοιπο αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βράσουν.
- Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε για γεύση. Γαρνίρετε με τριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.