Συστατικά
- 4 γαρίδες
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού διαυγές βούτυρο, λιωμένο
- ¼ κούπα κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- ½ κούπα λουκάνικο andouille, σε κύβους
- ¼ κούπα πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους 1,5εκ.
- ⅓ κούπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας, ντομάτες σε κύβους
- ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα creole
- 2 αυγά
- ¼ κούπα τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδάκι, ψιλοκομμένο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τις γαρίδες με το μείγμα creole και τοποθετήστε τες σε μαντεμένιο τηγάνι με τα 2 κ.γ. βούτυρο. Μαγειρέψτε τες μέχρι να είναι αδιαφανείς στο χρώμα και καλά ψημένες. Αφήστε στην άκρη.
- Σοτάρετε το λουκάνικο και τις πατάτες σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο διαυγές βούτυρο για ένα λεπτό σε ένα καυτό τηγάνι. Προσθέστε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε 2 αυγά στο τηγάνι, ανακατέψτε και μεταφέρετε σε ένα καυτό μαντεμένιο τηγάνι. Γεμίστε με τυρί τσένταρ και τοποθετήστε το στο φούρνο ή στη σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρέστε από το φούρνο. Βάλτε τις γαρίδες πάνω από τυρί και γαρνίρετε με φρέσκα πράσινα κρεμμύδάκια, κομμένα σε ροδέλες.