Συστατικά
- 1 χρυσή πατάτα yukon
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πιπέρι (για την γεύση)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε σταδιακά ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Τρίψτε την πατάτα στον τρίφτη και τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι.
- Ξεπλύντε έως ότου το νερό τρέξει καθαρό, κάτω από το σουρωτήρι, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Δουλεύοντας σε χούφτες, πιέστε όλο το νερό από τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ. Προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το βούτυρο ή το μαγειρικό λάδι στο τηγάνι σας. Πάρτε μια κουταλιά από μείγμα πατάτας στο τηγάνι και απλώστε το. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
- Μαγειρέψτε τα latkes χωρίς να τα κουνάτε μέχρι να ροδίσουν πλήρως στη μία πλευρά, για περίπου 4-5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 4-5 λεπτά, έως ότου είναι έτοιμα.