Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Παϊδάκια Με Μέντα Και Πουρέ Από Κουνουπίδι

Παϊδάκια Με Μέντα Και Πουρέ Από Κουνουπίδι

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 12 αρνίσια παϊδάκια (πάχους 2,5-4 εκ.)
  • αλάτι Kosher
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ κούπα ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ κούπα (+ 1 κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε και στις δύο πλευρές του κρέατος αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το δυόσμο, το σκόρδο, το ξύδι και το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε ¼ κούπα λάδι αργά, χτυπώντας συνεχώς, έως ότου το μείγμα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Αφήστε στην άκρη. (Ίσως χρειαστεί να το ξαναανακατέψετε λίγο πριν το σερβίρετε.)
  3. Ξεπλύνετε το κουνουπίδι με κρύο τρεχούμενο νερό. Αφαιρέστε και πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε και αφαιρέστε το στέλεχος και τον πυρήνα από το κουνουπίδι. Σπάστε ή κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά "δεντράκια" (florets). Βράζετε λίγο νερό (0.6-1.5 εκ.) σε μια σκεπαστή μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα "δεντράκια" κουνουπιδιού σε ένα καλάθι ατμού, μεταφέρετέ το στην κατσαρόλα, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει στον ατμό , για 8-10 λεπτά.
  4. Ενώ το κουνουπίδι ψήνεται στον ατμό, ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα παϊδάκια (ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες) και μαγειρέψτε για 2-5 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους και τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος (2-3 λεπτά ανά πλευρά για rare και 5 λεπτά συν για medium έως medium well). Αφαιρέστε σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν ενώ τελειώνετε το κουνουπίδι.
  5. Αφαιρέστε το καλάθι ατμού από την κατσαρόλα και χύστε το νερό. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε το κουνουπίδι και λιώστε το όπως θα κάνατε πουρέ πατάτας. (Για ακόμα πιο ομοιογενές μείγμα, χρησιμοποιήστε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.) Προσθέστε την κρέμα και θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για την γεύση.
  6. Για να σερβίρετε, βάλτε μια κουταλία πουρέ κουνουπιδιού στο κέντρο κάθε πιάτου, τοποθετήστε γύρω του από 3 παϊδάκια αρνιού και ρίξτε λίγη από τη σάλτσα σε κάθε παϊδάκι.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση