Συστατικά
- 500 gr κολοκυθάκια zucchini (8-10 μικρά ή 2 μεγάλα), με κομμένες τις άκρες
- 1 κούπα (115 gr) τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Καυτερή σάλτσα (Hot sauce)
- 1/2 cup ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το μαντεμένιο τηγάνι στους 180 °C.
- Τρίψτε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας την χοντρή πλευρά του τρίφτη, πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Προσεκτικά στρίψτε την πετσέτα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ με την παρμεζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι και το baking powder. Προσθέστε το μείγμα με τα κολοκυθάκια μαζί με τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καυτερή σάλτσα.
- Θερμάνετε 1/4 κούπας λάδι σε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το κουρκούτι στο καυτό λάδι για κάθε έναν από τους κολοκυθοκεφτέδες, πιέζοντας ελαφρά ώστε να βοηθήσετε στον σχηματισμό. Τηγανίστε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανοί, για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
- Μόλις γίνουν οι κολοκυθοκεφτέδες, τοποθετήστε τους προσεκτικά πάνω σε μια σχάρα με λαδόκολλα και τοποθετήστε τους στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστοί. Συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα, προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο στο τηγάνι, αν είναι απαραίτητο.