Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κεμπάπ Λαβράκι Στη Σχάρα Με Σκορδαλιά & Ψητή Φέτα

Κεμπάπ Λαβράκι Στη Σχάρα Με Σκορδαλιά & Ψητή Φέτα

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

180 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

Μαρινάδα για Κεμπάπ:
  • 500 gr λαβράκι, κομμένο σε κύβους 5 εκ
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
Σκορδαλιά:
  • 230 gr. κόκκινες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους πάχους 1.5 εκ.
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωριστά
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σουβλάκια:
  • 1 κούπα ντοματίνια heirloom
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι zucchini, κομμένο σε κύβους πάχους 1.5 εκ.
  • κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια πάχους 2.5 εκ.
  • 4 καλαμάκια για σουβλάκια
Γαρνιτούρα:
  • λεμόνι
  • άνηθος
Ψητή Φέτα:
  • 170 gr. φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Οδηγίες Για Την Σκορδαλιά:
 
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σκεπάστε τις πατάτες με κρύο νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
  2. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίξτε τις πατάτες και κρατήστε ¼ κούπας νερό.
  3. Σε ένα μίξερ, προσθέστε το σκόρδο και το υπόλοιπο αλάτι. Χτυπήστε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, τις μαγειρεμένες πατάτες και χτυπήστε λίγο ακόμα. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε το κρατημένο νερό για να αραιώσει, αν χρειάζεται.
Οδηγίες Για Τα Σουβλάκια:
 
  1. Ανακατέψτε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τα βότανα, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο. Ρίξτε το λαβράκι στη μαρινάδα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  2. Όσο μαρινάρετε το ψάρι, ετοιμάστε την σκορδαλιά.
  3. Προθερμάνετε την ψησταριά σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά & στη συνέχεια την Μαντεμένια Πλάκα Ψησίματος / Σερβιρίσματος και θερμάνετε για ακόμα 5 λεπτά
  4. Μέχρι να πιάσει θερμοκρασία η ψησταριά, ετοιμάστε τα σουβλάκια.
  5. Απομακρύνετε τα ψάρια από τη μαρινάδα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
  6. Περάστε το κόκκινο κρεμμύδι, το ψάρι, τις ντομάτες και το κολοκυθάκι στα σουβλάκια και αλατίστε τα
  7. Λαδώστε το μαντεμένιο σκεύος και ψήστε τα κεμπάπ για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
  8. Όσο ψήνεται το ψάρι, προσθέστε ελαιόλαδο και φέτα σε ένα Heat-Treated Μαντεμένιο Τηγάνι 16.51 Εκ. και πασπαλίστε με ρίγανη και μπούκοβο. Τοποθετήστε το τηγάνι μέσα στην ψησταριά και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 6-8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και στύψτε λεμόνι.
  9. Σερβίρετε τα κεμπάπ απευθείας στην Μαντεμένια Πλάκα Ψησίματος / Σερβιρίσματος με την Ορθογώνια Ξύλινη Βάση Πλάκα με την σκορδαλιά και την ψητή φέτα.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση