Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Λαχανίδα (Kale) Με Καραμελωμένα Κρεμμύδια & Μπέικον

Λαχανίδα (Kale) Με Καραμελωμένα Κρεμμύδια & Μπέικον

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 2 τσαμπιά (περίπου 1 kg) φρέσκια λαχανίδα (kale)
  • 3 ή 4 χοντροκομμένες φέτες μπέικον, κομμένες julienne (σε μπαστουνάκια) πάχους 7 χιλιοστών
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, χωρισμένο κατά μήκος και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Θαλασσινό ή αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε πολύ καλά τις λαχανίδες, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό μέχρι να μην παραμείνει καθόλου χώμα στα φύλλα. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τυχόν μεγάλα ή σκληρά στελέχη. Αφήστε τα μικρά φύλλα ολόκληρα ή σχίστε τα στη μέση. Στοιβάξτε, κυλήστε και κόψτε τα μεγαλύτερα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 2,5 εκ.. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Τσιγαρίστε το μπέικον σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26,04 εκ. με καπάκι ή σε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του, για 5 με 10 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, μειώστε την θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, και μαγειρέψτε αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, προσθέστε μια χούφτα λαχανίδα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά την λαχανίδα σε χούφτες, ανακατεύοντας συνεχώς και επιτρέποντας σε κάθε προσθήκη να μαραθεί πριν βάλετε την επόμενη. Όταν βάλετε όλη την ποσότητα λαχανίδας στο τηγάνι,αλατοπιπερώστε για έξτρα γεύση, προσθέστε λίγο νερό, καλύψτε, και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρέψτε έως ότου τα φύλλα της λαχανίδας να είναι σχεδόν τρυφερά, για 3 έως 8 λεπτά, αναλόγως με τη ηλικία και την φρεσκάδα τους. Πρέπει να είναι τρυφερά αλλά να διατηρούν ταυτόχρονα το υπέροχο πράσινο χρώμα τους.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση