Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Σαλάτα Ζυμαρικών Με Ψητή Κολοκύθα & Φασολάκια

Σαλάτα Ζυμαρικών Με Ψητή Κολοκύθα & Φασολάκια

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

15 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 230 γρ. ζυμαρικά gemelli
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο, χωριστά
  • 1 κούπα συσκευασμένο βασιλικό
  • ½ κούπας καρύδια, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμνονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση
  • 2 μεσαίου μεγέθους κίτρινες κολοκύθες, κομμένες σε κύβους
  • 450 γρ. πράσινα φασολάκια, με κομμένες τις άκρες, κομμένα σε φέτες
  • φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, βράστε τα ζυμαρικά, για 7-8 λεπτά. Σουρώστε τα ζυμαρικά και κρυώστε εντελώς κάτω από τρεχούμενο νερό. Καλύψτε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, αναμείξτε το βασιλικό, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το πιπέρι cayenne με υψηλή ταχύτητα. Σε σταθερή ροή, προσθέστε ½ κούπα λάδι. Ρίξτε στο πέστο με αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την κολοκύθα με το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε αλατοπίπερο.
  4. Σε ένα προθερμασμένο μαντεμένιο ταψί, προσθέστε την κολοκύθα και βάλτε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει, 6-8 λεπτά. Αφήστε την κολοκύθα να ψηθεί μέχρι να πάρει καλά σημάδια ψησταριάς, χωρίς να ανακατεύετε υπερβολικά. Ανακατέψτε τα πράσινα φασόλια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την ψητή κολοκύθα και στη συνέχεια ρίξτε το pesto. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση