Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ατομικά Κέικ Σοκολάτας Σε Mini Μαντεμένιο Τηγάνι

Ατομικά Κέικ Σοκολάτας Σε Mini Μαντεμένιο Τηγάνι

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

  • 550γρ. γκοφρέτες σοκολάτας (όπως το Nabisco Famous Chocolate Wafers)
  • ¾ κούπας αλατισμένο βούτυρο
  • ¾ κούπας mini σταγόνες σοκολάτας υγείας (60% κακάο)
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • ⅓ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • Παγωτό βανίλια, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 163 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χτυπήστε τις γκοφρέτες σε έναν μίξερ με τη μεταλλική λεπίδα έως ότου συνθλιβούν ή εναλλακτικά βάλτε τες σε μια πλαστική σακούλα, κλείστε την καλά και συνθλίψτε τες με έναν πλάστη.
  3. Λιώστε ¼ κούπας βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα, προσθέστε τις γκοφρέτες και δουλέψτε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πιέστε το μείγμα γκοφρέτας στο κάτω μέρος του mini μαντεμένιου τηγανιού.
  4. Λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο και τις mini σταγόνες σοκολάτας υγείας μαζί στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ενώ χτυπάτε, προσθέστε τα αυγά και κτυπήστε καλά. Διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των προετοιμασμένων τηγανιών.
  6. Ψήστε για 18 λεπτά . Τα κέντρα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρά, μην ψήσετε για περισσότερο χρόνο.
  7. Σερβίρετε σε κάθε τυχερό επισκέπτη το δικό του ατομικό σοκολατένιο κέικ, συμπληρωμένο με μια κουταλιά παγωτού βανίλιας στο κέντρο.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση