Συστατικά
- ½ κούπα γάλα
- 2 αυγα
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Toppings της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε ένα Μαντεμένιο τηγάνι 22.86 εκ. στο φούρνο και προθερμάνετε στους 232 βαθμούς Κελσίου.
- Ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα αυγά και μετά ανακατέψτε το γάλα.
- Χτυπήστε αργά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε προσεκτικά το τηγάνι και προσθέστε το βούτυρο για να καλύψετε το εσωτερικό.
- Προσθέστε το κουρκούτι στο τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο. Ψήστε 12-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η τηγανίτα.
- Σερβίρετε την απευθείας ή προσθέστε φρέσκα φρούτα εποχής της επιλογής σας.