Συστατικά
- 170 γρ. (¾ κούπας) κρέμα γάλακτος
- ¼ κούπα μπύρα lager
- 1-½ κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
- ½ κούπα τριμμένη mozzarella
- ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
- 1 κουταλιά της σούπας worchestershire
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτή sauce
- Αλάτι και πιπέρι
- Σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σταδιακά ένα μαντεμένιο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και θερμάνετε. Προσθέστε αργά την μπύρα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
- Προσθέστε την μουστάρδα dijon, τη worcestershire, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και την καυτή σάλτσα ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε αργά 1½ κούπες τυρί τσένταρ και όλη τη μοτσαρέλα μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε το τυρί σε ένα ελαφρά λαδωμένο, οβάλ, μίνι μαντεμένιο τηγάνι και ψήστε για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο & σερβίρετε απευθείας.