Συστατικά
- 3-4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1.5 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1.5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον
- 1.5 κούπα μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες
- ¼ κούπα μικρά οβάλ κρεμμύδια (shallots), ψιλοκομμένα
- ¼ κούπα λευκό κρασί
- 1 ¼ κούπα σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Δημιουργήστε μια φωτιά μεσαίου μεγέθους για να χωράνε τα μαντεμένια σκεύη σας. Όταν τα κάρβουνα είναι έτοιμα, βάλτε το σκεύος να προθερμανθεί για 2-3 λεπτά.
- Βάλτε στις χοιρινές μπριζόλες μουστάρδα ντιζόν και μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη και θαλασσινό αλάτι. Προσθέστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και αφήστε να ψηθούν για 8 λεπτά ανά πλευρά.
- Όσο μαγειρεύετε τις μπριζόλες, προσθέστε μπέικον στο γουόκ και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Όταν οι μπριζόλες έχουν σχεδόν τελειώσει, προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο γουόκ και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε το λευκό κρασί & το σπανάκι στο γουόκ και αφήστε τα να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε περιστασιακά και στο τέλος, ρίξτε χυμό λεμονιού.
- Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, προσθέστε τη σάλτσα μανιταριού από πάνω τους και απολαύστε!