Συστατικά
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κούπα αλατισμένο μαλακό βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κούπες πολύχρωμα κομματάκια σοκολάτας ή M&Ms
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε την καστανή ζάχαρη με την κρυσταλλική ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπήστε και τη βανίλια. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη θα είναι σκληρή. Ανακατέψτε τα πολύχρωμα κομματάκια σοκολάτας ή M&Ms.
- Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ. (L8SK3). Χτυπήστε ομοιόμορφα τη ζύμη μπισκότων στο τηγάνι. Ψήστε μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Κόψτε το μπισκότο και σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι.