Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κοτόπουλο Στιφάδο Με Άγριο Ρύζι & Μανιτάρια

Κοτόπουλο Στιφάδο Με Άγριο Ρύζι & Μανιτάρια

Βαθμός δυσκολίας

Υψηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φέτα καπνιστό ζαμπόν (60 γρ. περίπου) ή 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κούπες μανιτάρια (button), κομμένα στα 4
  • ¼ κούπα ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
  • ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
  • 2 ½ κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
  • 1 συσκευασία (120 γρ. περίπου) άγριο ρύζι, μαγειρεμένο σύμφωνα μ ε τις οδηγίες του πακέτου
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ζεσταίνετε σταδιακά 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μαντεμένια κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ζαμπόν και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 6 λεπτά. Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι στην κατσαρόλα. Ρίξτε στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι. Δουλεύοντας σε 2 παρτίδες, ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και στις δύο πλευρές, για περίπου 6 λεπτά για κάθε παρτίδα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο πιάτο με το ζαμπόν.
  4. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο πιάτο με το κοτόπουλο και το ζαμπόν. Προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, αφαιρώντας τυχόν καμμένα κομμάτια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας με ένα ξύλινο κουτάλι. Ανακατέψτε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, για περίπου 6 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και επιστρέψτε στην κατσαρόλα: το ζαμπόν, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τυχόν ζωμούς που έχουν συσσωρευτεί στο πιάτο .
  5. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, χτυπώντας συνεχώς για 1 λεπτό. Χτυπήστε ελαφρά το γάλα και μαγειρέψτε, χτυπώντας συχνά, έως ότου η σάλτσα γίνει παχύρευστη, για περίπου 4 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα και μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα πυκνώσει ξανά. Αλατοπιπερώστε για την γεύση.
  6. Ρίξτε την σάλτσα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Σκεπάστε την μαντεμένια κατσαρόλα και ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει, για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρετε το στιφάδο πάνω από το ρύζι και πασπαλίστε με το μαϊντανό.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση