Συστατικά
- 700 gr μοσχαρίσια μπριζόλα (skirt steak)
- ¼ κούπας σάλτσα Worcestershire
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 170 gr κίτρινο τυρί Velveeta
- 4 ψωμάκια hoagie
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες πάχους 0,6 cm
- 1 μεγάλη πιπεριά καμπανούλα, κομμένο σε φέτες πάχους 0,6 cm
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας με τη σάλτσα Worcestershire sauce. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 1-4 ώρες.
- Ανάψτε τα κάρβουνα σε ένα δοχείο εκκίνησης και περιμένετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες τους να γίνουν γκρι.
- Προσθέστε τα αναμμένα κάρβουνα στην ψησταριά, τοποθετήστε την σχάρα ψησίματος από πάνω και προθερμάνετε για 5-7 λεπτά με τη ρύθμιση στη μέση.
- Όσο η σχάρα προθερμαίνεται προσθέστε ένα μαντεμένιο μπολάκι με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σκόρδο. Μόλις λιώσει, προσθέστε γάλα και τυρί Velveeta. Ανακατέψτε συχνά μέχρι να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μαλακώστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, στη συνέχεια κόψτε και βουτυρώστε τα ψωμάκια.
- Περιχύστε με λάδι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Καρυκέψτε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
- Λαδώστε τη σχάρα και ψήστε τη μπριζόλα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε από τη σχάρα και σκεπάστε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετήστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στη σχάρα και μαγειρέψτε 3-5 λεπτά ανά πλευρά.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες τη μπριζόλα κόντρα στις ίνες και αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε δύο από τα βουτυρωμένα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν καλά, για περίπου 1-2 λεπτά. Αναποδογυρίστε, προσθέστε τη μπριζόλα σε φέτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, περιχύστε με σάλτσα τυριού και αφαιρέστε από την ψησταριά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και τη μπριζόλα.