Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ψωμί Καλαμποκιού

Ψωμί Καλαμποκιού "Monte Cristo"

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

35 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ( 454 γρ.) έτοιμο μείγμα για καλαμποκόψωμο
  • 1 ½ κούπες ψιλοκομμένη μαγειρεμένη γαλοπούλα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο ζαμπόν
  • 1 ½ κούπες τριμμένο ελβετικό τυρί
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι, χωρισμένη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κούπα ζελέ κόκκινης σταφίδας
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι 30.48 εκ., ετοιμάστε το μείγμα ψωμιού καλαμποκιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το καλαμποκόψωμο θα είναι λεπτό.
  2. Αφαιρέστε το καλαμποκόψωμο από το τηγάνι. αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κύβους. Σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. λαδώστε το απλόχερα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τους κύβους καλαμποκόψωμου στο τηγάνι. Καλύψτε με γαλοπούλα, ζαμπόν και τριμμένο τυρί.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε ομοιόμορφα τα υλικά στο τηγάνι. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ελαφρά το ζελέ κόκκινης σταφίδας για να λιώσει. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι. χτυπήστε για να αναμειχθούν.
  6. Βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο. Κόψτε σε φέτες, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με ζελέ σταφίδας και σάλτσα μουστάρδας.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση