Συστατικά
Ψωμί Καλαμποκιού
- 230 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους (με το λίπος)
- 2 κούπες καλαμποκάλευρο που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κούπας πλήρες γάλα
- 1/4 κούπα ξινόκρεμα (sour cream)
- 3 αυγά
- 1 κούπα τυρί gorgonzola, θρυμματισμένο
- 1/4 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια scallion (το πράσινο μέρος), κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C. Ενώ ο φούρνος προθερμαίνεται, ψεκάστε ένα μαντεμένιο τηγάνι με φυτικό λάδι και τοποθετήστε το στο φούρνο για να προθερμανθεί.
2. Ζεσταίνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτοπετσέτας. Κρατήστε το λίπος απ'το μπέικον.
3. Χτυπήστε μαζί το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη και το αλάτι.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
5. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε.
6. Ανακατέψτε με το μπέικον, το τυρί gorgonzola και τα χόρτα κρεμμυδιού.
7. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρετε το κρατημένο λίπος μπέικον.
8. Γεμίστε το τηγάνι κατά τα ¾ με την ζύμη.
9. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και οι άκρες να γίνουν τραγανές.