Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Μαρινάδες Για Ψητά

Μαρινάδες Για Ψητά

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

Μερίδες

1-5

Συστατικά

Σπιτική Μαρινάδα Ντομάτας του Tennessee (4.5 κούπες)
  • 2 ½ κονσέρβες ντομάτες κονκασέ με τον χυμό
  • 1 κούπα ζωμό βοδινού
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά
  • ¼ κούπας θρυμματισμένο σκόρδο
  • ½ κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ κούπα καστανή ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι για την γεύση
Μαρινάδα βουτύρου με λεμόνι & σκόρδο (1 κούπα)
  • 115 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο απογλοιωμένες και λιωμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Ασιατική μαρινάδα βουτύρου με σόγια (1 κούπα)
  • 113 γρ. ανάλατο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
  • 1 κουταλάκι της σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια sauce

Εκτέλεση

Σπιτική Μαρινάδα Ντομάτας του Tennessee
  1. Σουρώστε τις ντομάτες και το χυμό τους μέσα από ένα σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα, κρατώντας τα στερεά μέρη της τομάτας.
  2. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό βοδινού, ανακατεψτε και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων με μεταλλική λεπίδα, λιώστε το κρεμμύδι, σέλινο, πιπεριά, σκόρδο και τα στερεά κομμάτια της ντομάτας.
  3. Μεταφέρετε στο μείγμα ντομάτας και προσθέστε ξύδι κρασιού και καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά για να ομοιογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
  4. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να σιγοβράζετε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να έχει την κατάλληλη ρευστότητα. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε και ψύξτε για έως και 1 εβδομάδα.
Μαρινάδα βουτύρου με λεμόνι & σκόρδο
  1. Η τέλεια σάλτσα για ψητό ψάρι.
  2. Λιώστε το βούτυρο στο μαντεμένιο μπολ σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο, πιπέρι και προαιρετικά, μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει διαφανές, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην αρπάξει.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
  4. Αλείψτε προσεκτικά πριν και κατά την διάρκεια του ψησίματος, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το βούτυρο που στάζει μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1-2 εβδομάδες.
Ασιατική μαρινάδα βουτύρου με σόγια
  1. Αλείψτε ελαφρά σε θαλασσινά, παϊδάκια, κοτόπουλο ή λαχανικά.
  2. Λιώστε το βούτυρο στο μαντεμένιο μπολ & προσθέστε σουσάμι, σκόρδο, κρεμμύδι και πιπέρι.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή αλλά όχι καφέ. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Περιλούστε το κρέας προσεκτικά ενώ ψήνετε στη σχάρα, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το στάξιμο βούτυρο μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1 εβδομάδα.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση