Συστατικά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο, χωρισμένα
- 3 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα, χωρίς τα κόκκαλα
- 113 γρ. μανιτάρια shiitake,κομμένα στη μέση
- 1/2 κούπα μαριναρισμένες αγκινάρες, κομμένες στα 4
- 1/4 κούπα μαρινάδα από τις αγκινάρες τουρσί
- 1/4 κούπα νερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
- 1 κούπα σπαράγγια, σε κομμάτια των 2.5 εκ.
- 1/4 κούπα μαϊντανό, χοντροκομμένο, συν λίγο για το γαρνίρισμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
- Μπαγκέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο μαντεμένιο τηγάνι της σειράς Chef Collection. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σοτάρετε το κοτόπουλο-πρώτα από την πλευρά της πέτσας-μέχρι να ροδίσει, για 10-12 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε άλλο πιάτο.
- Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αγκινάρες, υγρό τουρσί, νερό και καγιέν και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί (για περίπου 3 λεπτά) και προσθέστε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το εσωτερικό του κοτόπουλου να φτάσει τους 71 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα ξύλο κοπής. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Ενώ το κοτόπουλο ξεκουράζεται, ανακατέψτε τα σπαράγγια και 2 κουταλιές μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για 5 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο και τοποθετήστε πάνω από το μείγμα λαχανικών. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.