Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κοτόπουλο Με Λαχανικά Της Άνοιξης

Κοτόπουλο Με Λαχανικά Της Άνοιξης

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

40 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο, χωρισμένα
  • 3 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα, χωρίς τα κόκκαλα
  • 113 γρ. μανιτάρια shiitake,κομμένα στη μέση
  • 1/2 κούπα μαριναρισμένες αγκινάρες, κομμένες στα 4
  • 1/4 κούπα μαρινάδα από τις αγκινάρες τουρσί
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κούπα σπαράγγια, σε κομμάτια των 2.5 εκ.
  • 1/4 κούπα μαϊντανό, χοντροκομμένο, συν λίγο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • Μπαγκέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο μαντεμένιο τηγάνι της σειράς Chef Collection. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σοτάρετε το κοτόπουλο-πρώτα από την πλευρά της πέτσας-μέχρι να ροδίσει, για 10-12 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε άλλο πιάτο.
  3. Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αγκινάρες, υγρό τουρσί, νερό και καγιέν και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί (για περίπου 3 λεπτά) και προσθέστε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το εσωτερικό του κοτόπουλου να φτάσει τους 71 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα ξύλο κοπής. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  4. Ενώ το κοτόπουλο ξεκουράζεται, ανακατέψτε τα σπαράγγια και 2 κουταλιές μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για 5 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο και τοποθετήστε πάνω από το μείγμα λαχανικών. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση