Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ψητό Κοτόπουλο Με Λαχανικά Της Άνοιξης

Ψητό Κοτόπουλο Με Λαχανικά Της Άνοιξης

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

45 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

50 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.800 - 2.300 γρ.)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
  • 6 μπαλάκια μαύρο πιπέρι, τριμμένα
  • 1 λεμόνι, κομμένο στα 4
  • 1 πράσο
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 3 κουταιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια scallions

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 38.10 εκ. στο φούρνο για να προθερμανθεί στους 260 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το τηγάνι στο φούρνο για 45 λεπτά καθώς ο φούρνος παίρνει θερμοκρασία. (Εάν ο φούρνος σας είναι βρώμικος, θα καπνίσει, οπότε κοιτάξτε τον πριν αυξήσετε τη θερμόκρασία.)
  2. Ενώ ο φούρνος και το τηγάνι προθερμαίνονται, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και αλατοπιπερώστε το. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το δέρμα που συνδέει τα πόδια με το σώμα, ανοίξτε τους μηρούς μέχρι να νιώσετε την άρθρωση να σκάει σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε 2 από τις φέτες λεμονιού μέσα στο κοτόπουλο. Αφήστε στην άκρη.
  3. Προετοιμάστε τα πράσα κόβοντας πρώτα το σκληρό σκούρο πράσινο πάνω μέρος και το κάτω μέρος της ρίζας. Κόψτε το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος στη μέση κάθετα και το εσωτερικό σε λεπτά κυκλάκια. Ξεπλύνετε τα τεμαχισμένα πράσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν παγιδευμένο χώμα. Αφήστε τα να στραγγίξουν.
  4. Προετοιμάστε τα σπαράγγια κόβοντας τα άκρα και κόβοντας τα κοτσάνια κάθετα σε λεπτά μπαστούνάκια.
  5. Προετοιμάστε τα κρεμμυδάκια κόβοντας τα άκρα της ρίζας και τα σκούρα πράσινα μέρη και κόβοντας τα στη μέση κάθετα.
  6. Όταν το τηγάνι είναι έτοιμο, το βγάζετε προσεκτικά από το φούρνο και ρίχνετε 1 κουταλιά λάδι. Μεταφέρετε το κοτόπουλο, με το στήθος προς τα πάνω, στο καυτό τηγάνι. Περιχύστε το με ακόμα μια κουταλιά λάδι. Ψήστε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, ρίξτε όλα τα λαχανικά (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να τα στρώσετε γύρω από το κοτόπουλο), τα δύο υπόλοιπα κομμάτια λεμονιού και μια ακόμα κουταλιά λάδι. Ψήστε για 5 λεπτά ακόμη και μετά ανακατέψτε ξανά. Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η πέτσα του κοτόπουλου να χρυσίσει. Βγάλτε το μαντεμένιο τηγάνι από τον φούρνο και αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαράξτε και σερβίρετε με τους ζωμούς και τα λαχανικά..
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση