Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Μαρούλι Ρωμάνα Στη Σχάρα Με Vinaigrette Κουκουναριού

Μαρούλι Ρωμάνα Στη Σχάρα Με Vinaigrette Κουκουναριού

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

Vinaigrette Κουκουναριού
  • ½ κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) κουκουνάρι, φρυγανισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας (+λίγο παραπάνω), τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα (Romaine)
  • 3 καρδιές μαρουλιού romaine, κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Vinaigrette Κουκουναριού
  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ, 1 λεπτό.
  2. Ενώ το μπλέντερ είναι σε λειτουργία ρίξτε σιγά ελαιόλαδο έως ότου η βινεγκρέτ φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα.
Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα (Romaine)
  1. Προθερμάνετε το τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά, για 5 λεπτά.
  2. Αλείψτε όλες τις πλευρές του μαρουλιού με ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγο αλάτι.
  3. Ψήστε το μαρούλι σε παρτίδες, 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Περιλούστε με βινεγκρέτ και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση