Συστατικά
Σάλτσα
- ¼ κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
- ¼ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ginger, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τσίλι σως sriracha
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως (soy sauce)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Stir Fry
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες των 0,6 εκ.
- 4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες των 0,6 εκ.
- 2 κούπες μανιτάρια, κομμένα σε φέτες των 0,6 εκ.
- 1 συσκευασία (283 γρ. περίπου) μπιζέλια στα φύλλα τους (snow peas)
- ½ από ένα μεγάλο λάχανο Napa, σε λωρίδες των 0,6 εκ.
- 1 κονσέρβα κάστανα νερού, στραγγισμένα και στεγνά
- ¼ κούπας φυστικό λάδι, χωριστά
Εκτέλεση
- Συνδυάστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε το μαντεμένιο Wok σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά, ενώ ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
- Όταν όλα είναι έτοιμα, ανεβάστε την θερμοκρασία και προσθέστε 1 κουταλιά λάδι στο wok
- Ανακατέψτε τα καρότα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα στις άκρες, για 3-5 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Προσθέστε άλλη μια κουταλιά λάδι, τα μανιτάρια με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε καλά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρέστε τα μανιτάρια από το wok και προσθέστε τα μπιζέλια. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα μπιζέλια από το wok και προσθέστε την τελευταία κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε πρώτα τα άσπρα μέρη του λάχανου μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τα πράσινα μέρη του λάχανου. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά και αφαιρέστε από το τηγάνι.
- Προσθέστε την σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό, για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι. Ανακατέψτε, προσθέστε τα κάστανα νερού και σερβίρετε αμέσως πάνω από ρύζι.