Συστατικά
- 10-12 μεγάλα θαλάσσια χτένια
- ¼ κούπες χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι για την γεύση
Εκτέλεση
- Στεγνώστε τα χτένια με μια χαρτοπετσέτα. Αλατοπιπερώστε από όλες τις πλευρές.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά. Σωτάρετε τα χτένια για 2-3 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ψαριού για να γυρίσετε προσεκτικά τα χτένια και μαγειρέψτε για επιπλέον 1-2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα χτένια από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν. Στραγγίξτε το υπερβολικό λάδι από το τηγάνι και επιστρέψτε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το βούτυρο στο σκεύος και αφήστε το να λιώσει, για 2-3 λεπτά. Προσθέστε φρέσκα κλαδάκια θυμάρι. Χτυπήστε με χυμό λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν. Περιλούστε με την σάλτσα βουτύρου τα χτένια και σερβίρετε.