Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Χοιρινές Μπριζόλες Με Μήλα & Sauce Κάστανου

Χοιρινές Μπριζόλες Με Μήλα & Sauce Κάστανου

Βαθμός δυσκολίας

Υψηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

25 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μετρίου μεγέθους μήλο, αποφλοιωμένο & καθαρισμένο, κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο (πάχους περίπου 2,5 εκ.)
  • Θαλασσινό αλάτι για την γεύση, (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Ichimi togarushi (κόκκινη πιπεριά) για τη γεύση (περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού)
  • 3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ κάστανου σε κονσέρβα
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι καστανιάς ή άλλο γευστικό μέλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Θερμάνετε σταδιακά σε μέτρια φωτιά την τετράγωνη μαντεμένια μαγειρική πλάκα της σειράς Chef Collection. Προσθέστε το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου έχει βγάλει λίπος και αρχίζει να τραγανίζει. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μήλο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το μήλο αρχίσει να μαλακώνει, για περίπου 3 λεπτά.
  3. Ενώ το μήλο μαγειρεύεται, ρίξτε σε κάθε μπριζόλα θαλασσινό αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μισό φασκόμηλο.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή, μεταφέρετε το μείγμα μήλου σε ένα θερμομονωτικό μπολ, αφήνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό στο ταψάκι (δεν έχει πολύ). Ρίξτε το υπόλοιπο φασκόμηλο με το μείγμα στο μπολ.
  5. Σε μέτρια φωτιά, ψήστε τις μπριζόλες στην πλάκα με το υγρό μέχρι να ροδίσουν, για 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Επιστρέψτε το μείγμα μήλου στην πλάκα, βάζοντάς το γύρω από τις μπριζόλες. Τοποθετήστε την πλάκα στον φούρνο και ψήστε έως ότου οι μπριζόλες φτάσουν τους 70 βαθμούς Κελσίου, (ελέγξτε την θερμοκρασία, βάζοντας ένα μαγειρικό θερμόμετρο στο πιο παχύ σημείο).
  6. Ενώ οι μπριζόλες βρίσκονται στο φούρνο, τοποθετήστε τον πουρέ κάστανου, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και το μέλι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  7. Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, αφαιρέστε την πλάκα από το φούρνο και μεταφέρετε τις μπριζόλες και το μείγμα μήλου σε ένα δίσκο. Τοποθετήστε την πλάκα σε μέτρια φωτιά και ξύστε τυχόν κομμάτια από την επιφάνεια. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι. Προσθέστε το μείγμα κάστανου και, ανακατεύοντας γρήγορα, ενσωματώστε την κρέμα με ό,τι απέμεινε στο τηγάνι σε αυτό το μείγμα. Αυτό θα σχηματίσει μια λεπτή σάλτσα.
  8. Ρίξτε μια γενναιόδωρη δόση sauce σε δύο πιάτα. Τακτοποιήστε τις μπριζόλες στη sauce και ολοκληρώστε με το μείγμα μήλου. Απολαύστε!
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση