Συστατικά
- 350 γρ. χοιρινός κιμάς
- 230 γρ. φρέσκο ή μαγειρεμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- ⅔ κούπας βρώμη γρήγορου μαγειρέματος
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- ½ κούπα πλήρες γάλα
- ⅓ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
- ⅔ κούπας χυμό φρούτων (πορτοκαλιού, ανανά, ή ροδάκινου)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
- ⅓ κούπα σιρόπι σκούρου καλαμποκιού
- 6 ολόκληρα γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ζαμπόν, τη βρώμη, το αυγό και το γάλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και βάζετε σε μονή στρώση σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48εκ.. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Στραγγίστε προσεκτικά τυχόν λίπος στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου διαλυθούν η καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και η μουστάρδα και η σάλτσα γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα χοιρινά κεφτεδάκια και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία με δύο φορές.