Συστατικά
- 6 φέτες μπέικον
- 1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας λίπος από μπέικον
- 2 κονσέρβες (450γρ.) πράσινα φασολάκια, στραγγισμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον. Aφήστε το στην άκρη.
- Αφαιρέστε το μπέικον εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λίπους μπέικον από το τηγάνι. Στην συνέχεια, σοτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό στις 2 κουταλιές από λίπος μπέικον.
- Ανακατέψτε τα στραγγισμένα φασόλια στο σοταρισμένο μείγμα με τα υπόλοιπα βότανα και σιγοβράστε 20 λεπτά.
- Γεμίστε με θρυμματισμένο μπέικον πριν το σερβίρετε.