Συστατικά
- 500 gr extra firm τόφου
- ¼ κούπας σόγια sauce
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο ή τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ginger, πολτοποιημένο ή τριμμένο
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 kg καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ)
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 kg σπαράγγια (τις κορυφές)
- ½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
- Sriracha για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το τόφου σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, σκεπάστε με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε από πάνω ένα μαντεμένιο τηγάνι για περίπου 20 λεπτά.
- Συνδυάστε την σόγια sauce, το σκόρδο, το ginger & την καστανή ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη.
- Προθερμαίνετε wok σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε επαγωγικές ή ηλεκτρικές εστίες, θερμαίνετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και στη συνέχεια, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή για 3-5 λεπτά.
- Προσθέστε φυτικό λάδι και ζεστάνετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
- Όσο το wok προθερμαίνεται, κόψτε το τόφου σε κομμάτια 2,5 εκ. Περιχύστε με καλαμποκάλευρο και αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε μία στρώση τόφου στο wok. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, αφήνοντας όλες τις πλευρές να ροδίσουν όμορφα.
- Αφαιρέστε το τόφου από το wok και προσθέστε επιπλέον λάδι αν χρειάζεται.
- Προσθέστε τις άκρες των σπαραγγιών στο wok, πασπαλίστε με αλάτι, μαγειρέψτε ανενόχλητα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε την sauce και το σησαμέλαιο στο wok και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το τόφου στη σάλτσα με τα λαχανικά και μαγειρέψτε για 1-2 επιπλέον λεπτά.
- Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, περιχύστε με Sriracha και σερβίρετε αμέσως.