Συστατικά
- 2 κούπες κίτρινο ρύζι, μαγειρεμένο (Mahatma)
- ¾ κούπες γιαούρτι
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- Προτεινόμενη γαρνιτούρα: μαλακό βραστό αυγό, αβοκάντο, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου.
- Φτιάξτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Ξεπλύνετε καλά το μαγειρεμένο ρύζι με νερό.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το κύμινο και τον κουρκουμά. Συνδυάστε το μείγμα γιαουρτιού με το ρύζι και ανακατέψτε καλά.
- Βουρτσίστε το λάδι σε τηγάνι 26.04 εκ. Ρίξτε το μείγμα ρυζιού στο τηγάνι, πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα κύπελλο μέτρησης. Ψήστε για 1 ώρα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά. Χαλαρώστε τις άκρες και γυρίστε πάνω σε πιάτο. Κόβουμε σε σφήνες και σερβίρουμε.