Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Τραγανό Ρύζι Περσίας

Τραγανό Ρύζι Περσίας

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 2 κούπες κίτρινο ρύζι, μαγειρεμένο (Mahatma)
  • ¾ κούπες γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Προτεινόμενη γαρνιτούρα: μαλακό βραστό αυγό, αβοκάντο, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου.
  2. Φτιάξτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Ξεπλύνετε καλά το μαγειρεμένο ρύζι με νερό.
  3. Ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το κύμινο και τον κουρκουμά. Συνδυάστε το μείγμα γιαουρτιού με το ρύζι και ανακατέψτε καλά.
  4. Βουρτσίστε το λάδι σε τηγάνι 26.04 εκ. Ρίξτε το μείγμα ρυζιού στο τηγάνι, πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα κύπελλο μέτρησης. Ψήστε για 1 ώρα.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά. Χαλαρώστε τις άκρες και γυρίστε πάνω σε πιάτο. Κόβουμε σε σφήνες και σερβίρουμε.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση